Στοπ από το Άμστερνταμ στους τουρίστες με άγριες διαθέσεις

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

25/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Το Άμστερνταμ ζητά από τους νεαρούς Βρετανούς άνδρες ηλικίας 18 έως 35 ετών να “μείνουν μακριά”, αν σκοπεύουν να επισκεφθούν την πόλη με σκοπό να “ξεσαλώσουν”.
  2. Όταν Βρετανοί τουρίστες αναζητήσουν online όρους όπως «μπάτσελορ στο Άμστερνταμ», «φθηνό ξενοδοχείο στο Άμστερνταμ» ή «pub crawl στο Άμστερνταμ», θα εμφανίζεται ένα βίντεο που θα τους προειδοποιεί για τις συνέπειες της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, της χρήσης ναρκωτικών ή της πρόκλησης φασαρίας.

Είδηση


Το Άμστερνταμ ζητά από τους νεαρούς Βρετανούς άντρες να «μείνουν μακριά» αν σκοπεύουν να επισκεφθούν την πόλη με σκοπό να ξεσαλώσουν.

Η νέα online καμπάνια της ολλανδικής πρωτεύουσας για την αντιμετώπιση του προβληματικού τουρισμού ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα και απευθύνεται σε τουρίστες ηλικίας 18 έως 35 ετών, ανακοίνωσε η τοπική αρχή της πόλης.

Εάν οι Βρετανοί τουρίστες αναζητήσουν στο διαδίκτυο όρους όπως «μπάτσελορ στο Άμστερνταμ», «φθηνό ξενοδοχείο στο Άμστερνταμ» ή «pub crawl στο Άμστερνταμ», θα εμφανίζεται ένα βίντεο που θα τους προειδοποιεί για τις συνέπειες της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, της χρήσης ναρκωτικών ή της πρόκλησης φασαρίας λόγω αντικοινωνικής συμπεριφοράς.

Η νέα καμπάνια κατά του προβληματικού τουρισμού θα ξεκινήσει από τη Βρετανία και στην συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλες χώρες.

Ένα από τα βίντεο δείχνει έναν μεθυσμένο να συλλαμβάνεται. Το συνοδευτικό κείμενο λέει: “Έρχεσαι στο Άμστερνταμ για μια ξέφρενη νύχτα + μεθυσμένος = 140 ευρώ πρόστιμο + “λερωμένο” ποινικό μητρώο = λιγότερες προοπτικές” και προσθέτει: “Έρχεσαι, λοιπόν στο Άμστερνταμ για μια ξέφρενη νύχτα; Μείνετε μακριά”.

“Οι επισκέπτες παραμένουν ευπρόσδεκτοι, όχι όμως εάν συμπεριφέρονται άσχημα και ενοχλούν. Σε αυτή την περίπτωση εμείς ως πόλη θα πούμε: μάλλον όχι, μείνετε μακριά”, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Sofyan Mbarki.

Η νέα καμπάνια κατά του προβληματικού τουρισμού θα ξεκινήσει από το Ηνωμένο Βασίλειο και στην συνέχεια θα επεκταθεί σε άλλες χώρες.

Το Άμστερνταμ, με περίπου 883.000 κάτοικους, είναι μια από τις πόλεις με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον Κόσμο. Περίπου 20 εκατ. επισκέπτες, μέσα σε αυτούς και 1 εκατ. Βρετανοί, το επισκέπτονται κάθε χρόνο.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο