Στόχος από τρομοκράτες έγινε εβραϊκό εστιατόριο στην Αθήνα.

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

25/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Στη σύλληψη δύο υπηκόων Πακιστάν προχώρησε η Αντιτρομοκρατική, καθώς, σύμφωνα με τις Αρχές, σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο κοντά σε συναγωγή στο κέντρο της Αθήνας.
  2. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε πριν από μήνες, έπειτα από πληροφορίες που έδωσε στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η ισραηλινή Μοσάντ.
  3. Η υπόθεση φέρεται να σχετίζεται με συλλήψεις Πακιστανών υπηκόων το 2021 στην Κύπρο και το 2022 στην Κωνσταντινούπολη.

Είδηση


Στην σύλληψη δύο υπηκόων Πακιστάν προχώρησε η Αντιτρομοκρατική, καθώς, σύμφωνα με τις Αρχές, σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο κοντά σε συναγωγή στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε πριν από μήνες, έπειτα από πληροφορίες που έδωσε στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών η ισραηλινή Μοσάντ. Η υπόθεση φέρεται να σχετίζεται με συλλήψεις Πακιστανών υπηκόων το 2021 στην Κύπρο και το 2022 στην Κωνσταντινούπολη.

Οι συλλήψεις των δύο έγιναν σε Ζάκυνθο και Σπάρτη, χωρίς ωστόσο να βρεθούν όπλα ή εκρηκτικά.

Όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα, η ανάλυση που έγινε στα κινητά τους τηλέφωνα αποκάλυψε  συνομιλίες τους με τρίτο πρόσωπο, το οποίο ζητούσε η επίθεση να γίνει με πυροβόλο όπλο την ώρα που μέσα θα βρίσκεται πολύς κόσμος. Στις απαντήσεις τους οι δύο συλληφθέντες επεσήμαναν ότι δεν έχουν την δυνατότητα να βρουν όπλα και έτσι σε επόμενη συνομιλία τους ζητεί να κάνουν βομβιστική επίθεση με φιάλη υγραερίου.

Οι συλλήψεις έγιναν σε Ζάκυνθο και Σπάρτη, χωρίς ωστόσο να βρεθούν στην κατοχή τους όπλα ή εκρηκτικά.

Ραβίνος, που βρέθηκε το πρωί στο συγκεκριμένο εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή, τόνισε στην ΕΡΤ ότι σε καθημερινή βάση γύρω στα 70 με 80 άτομα επισκέπτονται το εστιατόριο.

Τόσο ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, όσο και το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος συνεχάρησαν την Ελληνική Αστυνομία και την ΕΥΠ.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο