(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Σε ύφεση η φωτιά στον Έβρο μετά από 16 μέρες

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

04/09/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Σε ύφεση βρίσκεται από χθες η πυρκαγιά στον Έβρο, ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, συνεχίζουν να επιχειρούν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.
  2. Από το απόγευμα του Σαββάτου έως το απόγευμα της Κυριακής, εκδηλώθηκαν 49 νέες δασικές πυρκαγιές, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν 82 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια.
  3. Γαλλία, Ισπανία, Κύπρος, Ρουμανία, Τσεχία, Βουλγαρία Σλοβακία, Αλβανία και Σερβία, έχουν στείλει πυροσβέστες στον Έβρο.

Είδηση


Σε ύφεση βρίσκεται από χθες η πυρκαγιά στον Έβρο, ενώ ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, συνεχίζουν να επιχειρούν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Από το απόγευμα του Σαββάτου έως το απόγευμα της Κυριακής, εκδηλώθηκαν 49 νέες δασικές πυρκαγιές, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν 82 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, ανέφερε η Πυροσβεστική.

Συνδρομή στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών παρέχει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με δυνάμεις από Γαλλία, Ισπανία, Κύπρο, Ρουμανία, Τσεχία, Βουλγαρία και Σλοβακία, καθώς και μέσω διακρατικών συμφωνιών η Αλβανία και η Σερβία.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία που έκανε γνωστά χθες η υπηρεσία Copernicus της ΕΕ, η καμένη έκταση στον Έβρο ξεπερνά τα 935.000 στρέμματα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το “ΑΠΕ-ΜΠΕ”, παρά την επίτευξη της ύφεσης και των δύο τελευταίων μετώπων σε Λευκίμμη και σε ρέμα βόρεια του Σουφλίου και την πτώση της έντασης των βορειοανατολικών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, οι δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν για επιτήρηση και παρακολούθηση των σημείων από τα οποία πέρασε η πυρκαγιά προκειμένου να αντιμετωπιστούν εν τη γενέσει τυχόν αναζωπυρώσεις.

Με τις φλόγες που επί μέρες έκαιγαν στο Νομό να έχουν σβήσει και τους οικισμούς ασφαλείς ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος δηλώνει στο Πρακτρείο ότι μπορούμε να μιλάμε πλέον για επιστροφή στην κανονικότητα και από αύριο για το σχεδιασμό της επόμενης ημέρας με επίκεντρο την ανάταξη της οικονομίας της περιοχής μέσω κι ενός ειδικού αναπτυξιακού σχεδίου στήριξης των επαγγελμάτων που έχουν πληγεί.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο