(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη – Erdogan

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

02/10/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
  2. Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τη θετική ατμόσφαιρα στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας αλλά και τη θέλησή τους να διατηρηθεί, σύμφωνα με ανακοινώσεις και από τις δύο πλευρές.
  3. Συμφώνησαν για τα επόμενα βήματα συνεργασίας και εμπιστοσύνης των δύο χωρών, ενώ μίλησαν για την κλιματική κρίση αλλά και το μεταναστευτικό.

Είδηση


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, στο σπίτι της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Το παρών έδωσαν και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Γιώργος Γεραπετρίτης και Hakan Fidan.

Η τελευταία φορά είχαν συναντηθεί από κοντά ήταν τον περασμένο Ιούλιο στο Βίλνιους της Λιθουανίας για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Η συνάντηση κύλησε σε ήρεμα νερά και οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τη θετική ατμόσφαιρα στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας αλλά και τη θέλησή τους να διατηρηθεί, σύμφωνα με ανακοινώσεις και από τις δύο πλευρές.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν για τα επόμενα βήματα συνεργασίας και εμπιστοσύνης των δύο χωρών.

Συμφώνησαν σε μία σειρά μελλοντικών επαφών των δύο χωρών με βάση όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών στις 5 Σεπτεμβρίου, ενώ καθορίστηκε πως το επόμενο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας θα διεξαχθεί στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Μίλησαν πιο συγκεκριμένα για την κλιματική κρίση και τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν και τις δύο χώρες το καλοκαίρι αλλά και για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και τη συνεργασία με στόχο τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο