(ΕUROKINISSI)

Πρόστιμα €2 εκ. σε πολυεθνικές για αθέμιτη κερδοφορία

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

02/11/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Το ανώτατο πρόστιμο, ύψους €1 εκ. επιβλήθηκε, μετά από έλεγχο, σε κάθε μία από δύο πολυεθνικές για “αθέμιτη κερδοφορία” από το Υπ. Ανάπτυξης,.
  2. Πρόκειται για τις: “P&G ΕΛΛΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε” (προϊόντα καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής) και “ΕΛΑΪΣ UNILEVER HELLAS AE” (λάδια, λίπη, επεξεργασμένα φρούτα-λαχανικά).
  3. Ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Σκρέκας ξεκαθάρισε πως “κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου”, ενώ είπε πως έτσι αποτρέπεται η “αισχροκέρδεια” και τονώνεται ο “υγιής ανταγωνισμός”.

Είδηση


Το ανώτατο πρόστιμο, ύψους 1.000.000 ευρώ για κάθε μια από τις δύο πολυεθνικές εταιρείες, για τις οποίες ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από τη Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ), επέβαλε το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα πρόστιμα αφορούν την παραβίαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023, σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας. Συγκεκριμένα, επιβάλλεται:

  • Πρόστιμο 1.000.000 ευρώ στην εταιρεία “ΠΡΟΚΤΕΡ & ΓΚΑΜΠΛ ΕΛΛΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.”.
  • Πρόστιμο 1.000.000 ευρώ στην εταιρεία “ΕΛΑΪΣ UNILEVER HELLAS AE”.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε για παράβαση του νόμου που απαγορεύει την κερδοφορία από την πώληση αναγκαίων προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: “Έχουμε ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους και προς κάθε κατεύθυνση ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε τον νόμο ώστε να αποτρέψουμε την αισχροκέρδεια και να τονώσουμε τον υγιή ανταγωνισμό, προς όφελος της ελληνικής οικογένειας. Πρέπει όλοι να αντιληφθούν την κρισιμότητα της κατάστασης και τη δυσκολία των νοικοκυριών να έχουν πρόσβαση σε βασικά καταναλωτικά είδη. Η αντιμετώπιση του πληθωρισμού και, ιδιαίτερα του πληθωρισμού της απληστίας, είναι πρωτίστως θέμα κοινωνικής ευθύνης αλλά και διασφάλισης της συνοχής της κοινωνίας. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τα πρόστιμα θα επιβάλλονται χωρίς δισταγμό. Η μάχη με την ακρίβεια είναι συνεχής και διαρκής. Δεν εφησυχάζουμε”.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο