(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Politico: Eλλείψεις στο ΕΣΥ εν μέσω τουριστικής “έκρηξης” στα νησιά

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

16/08/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Ρεπορτάζ του Politico μιλά για ελλείψεις στο σύστημα υγείας της Ελλάδας, εστιάζοντας στα νησιά, που αυτό το διάστημα υποδέχονται μαζικά τουρίστες.
  2. Γίνεται αναφορά στα πρόσφατα περιστατικά με τις καθυστερημένες αφίξεις ασθενοφόρων, την υποστελέχωση ιατρείων, τα μικτά πληρώματα και τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για την πρόσληψη προσωπικού.
  3. Αναφέρεται επίσης στο αυξημένο κόστος ζωής και φόρτο εργασίας στα νησιά, που αποτρέπει γιατρούς και νοσηλευτές από το να εργαστούν εκεί.

Είδηση


Ρεπορτάζ του Politico μιλά για ελλείψεις στο σύστημα υγείας της Ελλάδας, εστιάζοντας στα νησιά, που αυτό το διάστημα υποδέχονται μαζικά τουρίστες.

Γίνεται αναφορά στα πρόσφατα περιστατικά με τις καθυστερημένες αφίξεις ασθενοφόρων, την υποστελέχωση ιατρείων, τα μικτά πληρώματα και τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για την πρόσληψη προσωπικού, μεταξύ άλλων.

“Ο θάνατος μιας εγκύου και του αγέννητου παιδιού της είναι μόνο δύο από τους τουλάχιστον εννέα θανάτους που πιθανώς θα μπορούσαν να αποφευχθούν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, λόγω των χρόνιων ελλείψεων σε ασθενοφόρα και υγειονομικό προσωπικό, πριν ακόμη η χώρα βρεθεί στο έλεος των καταστροφικών πυρκαγιών”, γράφει η δημοσιογράφος, Νεκταρία Σταμούλη.

“Στην Αθήνα λειτουργούν γύρω στα 50 ασθενοφόρα, αντί για τα 85 με 90 που χρειάζονται”, αναφέρει το Politico.

Το ρεπορτάζ επίσης αναφέρει ότι ορισμένα νοσοκομεία στα δεν έχουν μόνιμους γιατρούς και βασίζονται σε γιατρούς που μετατίθενται για συγκεκριμένο χρόνο εκεί, ενώ σε πολλά νησιά μόλις ένα ασθενοφόρο είναι διαθέσιμο 24 ώρες το 24ωρο. Το αυξημένο κόστος ζωής και ο φόρτος εργασίας στα νησιά, είναι ακόμη ένας παράγοντας που αποτρέπει γιατρούς και νοσηλευτές από το να εργαστούν εκεί.

Το Politico κάνει ειδική αναφορά και στα μικτά πληρώματα του ΕΚΑΒ με την ενίσχυση στρατού και πυροσβεστικής, το οποίο γιατροί και προσωπικό του ΕΚΑΒ χαρακτηρίζουν “αντιεπιστημονικό”.

Ειδική αναφορά γίνεται στις υποσχέσεις της κυβέρνησης για πρόσληψη 10.000 υγειονομικών, αριθμός τον οποίο οι εργαζόμενοι θεωρούν μη επαρκή.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο