(ΡΑΠΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ/EUROKINISSΙ)

Ποινική δίωξη για κακουργήματα στους 4 για τον θάνατο του Αντώνη Καρυώτη

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

07/09/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος των 4 συλληφθέντων για τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά.
  2. Ο ύπαρχος του Blue Horizon διώκεται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα), ο καπετάνιος για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες (κακούργημα), ενώ τα 2 άλλα μέλη του πληρώματος για συνέργεια.
  3. Για τον θάνατο του Αντώνη έγιναν συγκεντρώσεις σε Ηράκλειο, Πειραιά και Θες/νικη, καθώς και στον Άγ. Νικόλαο, τόπο καταγωγής του.

Είδηση


Η Εισαγγελία Πειραιά άσκησε ποινικές διώξεις κατά των συλληφθέντων για τον τραγικό θάνατο του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά.

Τα μέλη του πληρώματος έσπρωξαν τον άντρα στη θάλασσα από τον καταπέλτη του πλοίουμ με αποτέλεσμα να πνιγεί στα νερά του Πειραιά.

Κατηγορούμενοι είναι ο καπετάνιος και τα τρία μέλη του πληρώματος (λοστρόμος, ύπαρχος, αξιωματικός καταστρώματος) του Blue Horizon.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο κατά του μέλους του πληρώματος (ύπαρχο) που συστηματικά έσπρωχνε τον 36χρονο, μέχρι που έπεσε στη θάλασσα. Τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος διώκονται για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο. Ο καπετάνιος διώκεται για το (επίσης) κακούργημα της επικίνδυνης παρέμβασης στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Για τα παραπάνω αδικήματα προβλέπονται μεγάλες ποινές που φτάνουν μέχρι τα ισόβια.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν το ερχόμενο Σάββατο.

Η Εισαγγελία θα διενεργήσει επείγουσα έρευνα για τις ευθύνες του Λιμενικού Σώματος στην υπόθεση.

Παράλληλα, την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Group Σπύρος Πασχάλης. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Attica Group το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας έκανε σήμερα δεκτή την παραίτηση του CEO.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο