Πίνεις καφέ; Περισσότερα βήματα, λιγότερος ύπνος.

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

24/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Μια νέα μελέτη ερευνά τις επιπτώσεις της κατανάλωσης καφέ στην υγεία βρήκε καλά και κακά νέα για τους λάτρεις του καφέ.
  2. Όσοι/ες πίνουν καφέ έκαναν, κατά μέσο όρο, 1.000 επιπλέον βήματα κάθε μέρα, αλλά έχασαν περίπου 36 λεπτά ύπνου.
  3. Ο καφές μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών και ίσως ακόμη και να παρατείνει τη διάρκεια ζωής, μπορεί όμως και να προκαλέσει διαταραχές ύπνου και ταχυπαλμίες.

Είδηση 🗞️

Μια νέα μελέτη που έριξε φως στις επιπτώσεις της κατανάλωσης καφέ στην υγεία βρήκε καλά και κακά νέα για τους λάτρεις του καφέ.

Η έρευνα έδειξε ότι ο καφές έχει θετικές επιπτώσεις στη σωματική άσκηση, ωθεί τους ανθρώπους να κινούνται περισσότερο, κάνοντας, κατά μέσο όρο, 1.000 περισσότερα βήματα την ημέρα, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει το γιατί η κατανάλωση καφέ συνδέεται εδώ και καιρό με οφέλη για την υγεία.

Όμως η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο «New England Journal of Medicine», βρήκε και κάποια μειονεκτήματα. Έδειξε ότι οι άνθρωποι έχασαν περίπου 36 λεπτά βραδινού ύπνου τις ημέρες που έπιναν καφέ – και όσο περισσότερο καφέ έπιναν, τόσο λιγότερο κοιμόντουσαν.

H νέα μελέτη εξέτασε τις διάφορες επιδράσεις του καφέ στην υγεία, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης, του ύπνου και των παλμών της καρδιάς.

Η έρευνα εξέτασε επίσης την σχέση της κατανάλωσης καφέ με τους αυξημένους παλμούς της καρδιάς, κάτι το οποίο συμβαίνει συχνά σε όσους πίνουν καφέ. Η μελέτη διαπίστωσε ότι σε υγιείς άνδρες και γυναίκες, ο καφές δεν προκαλεί το σύνηθες αίσθημα παλμών, γνωστό ως κολπικές έκτακτες συστολές, παρόλο που ορισμένοι γιατροί προειδοποιούν ότι αυτό θα μπορούσε να είναι παρενέργεια της κατανάλωσης καφέ.

Όμως η κατανάλωση καφέ μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του αισθήματος παλμών της καρδιάς, γνωστού ως κοιλιακές έκτακτες συστολές. Αυτοί οι ακανόνιστοι, καρδιακοί παλμοί είναι αρκετά συνηθισμένοι. Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι το έχουν αισθανθεί περιστασιακά, και ενώ μπορεί να δημιουργούν εκνευρισμό, οι περισσότεροι ειδικοί λένε ότι συνήθως δεν αποτελούν λόγο ανησυχίας για τους υγιείς ανθρώπους.

Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι οι επιπτώσεις του καφέ στην υγεία είναι πολύπλοκες. Ενώ ο καφές είναι ευεργετικός για πολλούς ανθρώπους και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών και ίσως ακόμη και να παρατείνει τη διάρκεια της ζωής, μπορεί επίσης να προκαλέσει διαταραχές ύπνου και ταχυπαλμίες.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο