Πιάνουν τόπο οι διαδηλώσεις στο Ισραήλ;

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

21/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Εδώ και 2 μήνες, Ισραηλινοί πολίτες βρίσκονται στους δρόμους και διαμαρτύρονται κατά της μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος.
  2. Ο Ισραηλινός πρόεδρος Isaac Herzog χαρακτήρισε «καταστροφή» αυτό που συμβαίνει στη χώρα και ζήτησε από την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την προτεινόμενη δικαστική μεταρρύθμιση.
  3. Χθες, διαδηλωτές έκλεισαν τους δρόμους προς το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu να μεταφερθεί εκεί με ελικόπτερο για να ταξιδέψει.

Είδηση 🗞️

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Isaac Herzog δήλωσε χθες ότι αυτό που συμβαίνει τώρα στο Ισραήλ είναι μια καταστροφή και ότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu θα πρέπει να εγκαταλείψει την προτεινόμενη νομοθεσία για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος της χώρας υπέρ ενός μοντέλου που θα έχει ευρεία εθνική υποστήριξη.

Η προτεινόμενη νομοθεσία που προωθείται από την κυβέρνηση έχει προκαλέσει μαζικές διαδηλώσεις σε όλο το Ισραήλ και ο Herzog έχει αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο μεταξύ των πλευρών.

Η μεταρρύθμιση έχει προκαλέσει μαζικές διαμαρτυρίες στο Ισραήλ, καθώς θεωρείται απειλή για τον δημοκρατικό χαρακτήρα της χώρας.

Εκατοντάδες αυτοκίνητα με ισραηλινές σημαίες απέκλεισαν χθες το διεθνές αεροδρόμιο, υποχρεώνοντας του επιβάτες να κατευθύνονται πεζή με τις αποσκευές τους προς τους τερματικούς σταθμούς.

Χτυπώντας τις κόρνες των αυτοκινήτων τους οι διαδηλωτές φώναζαν «Ελευθερία» και «Δημοκρατία». Στόχος τους ήταν να διαταράξουν την αναχώρηση του Netanyahu προς την Ρώμη, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη και την άφιξη του υπουργού Αμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin. Τελικά, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατάφερε να φτάσει στο αεροδρόμιο, χρησιμοποιώντας ελικόπτερο.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο