ΟΣΕ: Πότε θα επαναλειτουργήσουνε τα τραίνα;

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

21/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου προσπαθούν να εγγυηθούν συνεργεία του ΟΣΕ, που απομακρύνουν τα κατεστραμμένα βαγόνια και ελέγχουν την κατάσταση του δικτύου και της σηματοδότησης.
  2. Προγραμματίζεται ένα δοκιμαστικό δρομολόγιο τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να αποδειχθεί η ετοιμότητα του δικτύου να υποδεχτεί ξανά τους συρμούς.
  3. Στόχος, σε πρώτη φάση, είναι να δοθεί σε κυκλοφορία μία από τις δύο γραμμές, Αθήνα – Θεσ/νίκη ή Θεσ/νίκη – Αθήνα, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Είδηση 🗞️

Σε αγώνα δρόμου για την άμεση επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου, βρίσκονται τα συνεργεία του ΟΣΕ, προσπαθώντας να καθαρίσουν τις γραμμές από τα συντρίμμια και να ξεκινήσουν δοκιμαστικά δρομολόγια.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή που μίλησε στην “Καθημερινή”, το “κέντρο ελέγχου των συρμών το ελέγχει η Hellenic Train και η παρακολούθηση των τρένων γίνεται μέσω του GPS που η σχετική ακρίβεια στίγματος είναι περίπου 10 μέτρα ενώ το στίγμα χάνεται σε πολλές περιοχές”.

Σε περίπτωση που δεν επαναλειτουργήσει άμεσα το δίκτυο, η “Hellenic Train” μπορεί να εγείρει απαιτήσεις για διαφυγόντα κέρδη.

Στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τον ΟΣΕ βρίσκονται σε απανωτές συσκέψεις τα τελευταία 24ωρα καθώς σήμερα μεταβαίνει στα Τέμπη και αύριο στην Θεσσαλονίκη ο νέος υπουργός Υποδομών κ. Γιώργος Γεραπετρίτης σε μια προσπάθεια να αξιολογηθεί επί τόπου η κατάσταση του δικτύου και να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.

Αφού ελεγχθούν διεξοδικά οι γραμμές και αποσυρθούν τα βαγόνια, κάποια από τα οποία είναι ακόμη πάνω στις ράγες και δεν έχουν υποστεί μεγάλες βλάβες, προγραμματίζεται από τον Οργανισμό και ένα δοκιμαστικό δρομολόγιο τις επόμενες μέρες, προκειμένου να φανεί η ετοιμότητα του δικτύου να υποδεχτεί ξανά τους συρμούς. Στόχος είναι να δοθεί σε πρώτη φάση σε κυκλοφορία μία από τις δύο γραμμές, ή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, είτε Θεσσαλονίκη – Αθήνα.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο