(fyiteam)

Οι μεγαλύτεροι πονοκέφαλοι του Brexit, 7 χρόνια μετά το δημοψήφισμα για την αποχώρηση από την ΕΕ

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

23/06/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Περισσότερες από 133.000 κενές θέσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ οι ουρές φορτηγών στα λιμάνια της Βρετανίας έχουν γίνει γνώριμο θέαμα από τότε που ήρθαν αυστηρότεροι συνοριακοί έλεγχοι.
  2. Η μεγαλύτερη άνοδος του πληθωρισμού στις χώρες των G7, καθώς ο χρόνος και το κόστος παράδοσης εμπορευμάτων έχει αυξηθεί, επηρεάζοντας κυρίως τα εισαγόμενα τρόφιμα.
  3. Εκτός από τις εισαγωγές, η έλλειψη εποχικών εργαζομένων στη γεωργία από χώρες της ΕΕ, έχει επίσης περιορίσει την εγχώρια παραγωγή, ενώ τα βρετανικά πανεπιστήμια έχουν αποκλειστεί από το πρόγραμμα επιστημονικής συνεργασίας της ΕΕ.

Είδηση


Επτά χρόνια μετά το δημοψήφισμα του 2016, λιγότεροι από το ένα πέμπτο των Βρετανών που ψήφισαν υπέρ του Brexit πιστεύουν πως η έξοδος της χώρας τους από την ΕΕ ήταν επιτυχημένη, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Τα ευρήματα, τα οποία βασίζονται σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από τις 26 Μαΐου ως τις 2 Ιουνίου σε δείγμα 4.005 ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο από την εταιρεία Public First για τη δεξαμενή σκέψης UK in a Changing Europe, δείχνουν πως μόλις το 18% αυτών που ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ πιστεύουν πως το Brexit πήγε «καλά» ή «πολύ καλά».

Τα βασικότερα προβλήματα καταγράφουν βρετανικά ΜΜΕ, τονίζοντας ότι μόνο το 18% όσων ψήφισαν για το Brexit, θεωρεί επιτυχημένη τη διαδικασία

Σύμφωνα με δημοσιεύματα μεγαλων ρετανικιπων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, όπως του Guardian και του Independent, το Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας δεν έχει καταφέρει να βρει τις λύσεις σε βασικά ζητήματα τα οποία αποτέλεσαν τους λόγους εξόδου της χώρας από την ΕΕ.

Συγκεκριμένα:

Περισσότερες από 133.000 κενές θέσεις καταγράφονται θέσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ οι ουρές φορτηγών στα λιμάνια της Βρετανίας έχουν γίνει γνώριμο θέαμα από τότε που ήρθαν αυστηρότεροι συνοριακοί έλεγχοι

Η μεγαλύτερη άνοδος του πληθωρισμού στις χώρες των G7 σημειώνεται στο Ηνωμλενο Βασίλειο, καθώς ο χρόνος και το κόστος παράδοσης εμπορευμάτων έχει αυξηθεί, επηρεάζοντας κυρίως τα εισαγόμενα τρόφιμα.

Εκτός από τις εισαγωγές, η έλλειψη εποχικών εργαζομένων στη γεωργία από χώρες της ΕΕ, έχει επίσης περιορίσει την εγχώρια παραγωγή, ενώ τα βρετανικά πανεπιστήμια έχουν αποκλειστεί από το πρόγραμμα επιστημονικής συνεργασίας της ΕΕ.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο