Ο πύραυλος Starship της SpaceX εξερράγη κατά τη διάρκεια της πρώτης δοκιμαστικής του πτήσης

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

25/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Ο πύραυλος Starship της SpaceX εξερράγη πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού, μόλις 4 λεπτά μετά την απογείωσή του από το Νότιο Τέξας.
  2. Τα δύο τμήματα του συστήματος του Starship δεν μπόρεσαν να διαχωριστούν σωστά μετά την απογείωση, προκαλώντας την αστοχία.
  3. Παρά την καταστροφή του σκάφους, ο CEO της εταιρείας ​​Elon Musk, αλλά και οι επικεφαλής της ΝASA και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι με τη δοκιμαστική εκτόξευση.

Είδηση


Λίγο μετά την εκτόξευσή του από το Τέξας, ο τεράστιος πύραυλος Starship τον οποίο σχεδίασε η εταιρία SpaceX για ταξίδια προς την Σελήνη και τον Άρη, εξερράγη στον αέρα, κατά τη διάρκεια της πρώτης δοκιμαστικής του πτήσης.

Η έκρηξη αυτή δεν συνιστά μια αποτυχία για την εταιρία του δισεκατομμυριούχου Elon Musk, καθώς το γεγονός ότι ο πύραυλος αυτός, ο μεγαλύτερος που έχει κατασκευαστεί ποτέ, κατάφερε να εκτοξευθεί συνιστά ήδη μια πολύ μεγάλη επιτυχία.

Το Starship, αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων παραμένει ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος πύραυλος που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

O Musk συνεχάρη τις ομάδες της εταιρίας του μετά την πρώτη εκτόξευση του Starship και υποσχέθηκε μια νέα δοκιμή “σε λίγους μήνες”.

“Συγχαρητήρια στις ομάδες της SpaceX για αυτή την υπέροχη πρώτη δοκιμαστική πτήση”, έγραψε στο Twitter. “Μάθαμε πολλά για την προσεχή δοκιμή εκτόξευσης (που θα γίνει) σε λίγους μήνες”.

Ο πύραυλος έχει ύψος 120 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο έως και 150 τόνους. Ήταν προγραμματισμένο να κάνει μία πλήρη περιστροφή γύρω από τη Γη, πριν πέσει στον Ειρηνικό Ωκεανό, κοντά στη Χαβάη, 90 λεπτά μετά την εκτόξευση.

Η SpaceX στοχεύει να επιβιβάσει έως και 100 άτομα στο Starship και θέλει να μεταφέρει ανθρώπους στον Άρη. Η NASA παρακολουθεί στενά το εγχείρημα και έχει επενδύσει εκατομμύρια για την επιτυχία του.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο