(Peggy Peterson Photography for Penn Medicine via Sipa USA)

Νόμπελ Ιατρικής στους 2 επιστήμονες πίσω από τα εμβόλια mRNA

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

03/10/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Η Ουγγαρέζα Katalin Karikο και ο Αμερικανός Drew Weissman βραβεύτηκαν με το Νόμπελ Ιατρικής 2023 για την συμβολή τους στην εξέλιξη των εμβολίων με τεχνολογία mRNA, τα οποία συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της Covid-19.
  2. Οι δύο ερευνητές διακρίθηκαν “για τις ανακαλύψεις τους σχετικά με τις μετατροπές των νουκλεϊκών βάσεων που επέτρεψαν την ανάπτυξη των εμβολίων mRNA ως αποτελεσματικών απέναντι στην Covid-19”, ανακοίνωσε η Επιτροπή του Βραβείου Νόμπελ.

Είδηση


Η Ουγγαρέζα Katalin Karikο και ο Αμερικανός Drew Weissman βραβεύτηκαν με το Νόμπελ Ιατρικής 2023 για τις εργασίες τους στον τομέα των εμβολίων του αγγελιοφόρου RNA, τα οποία αποδείχθηκαν αποφασιστικής σημασίας στην αντιμετώπιση της Covid-19.

Οι δύο ερευνητές διακρίθηκαν “για τις ανακαλύψεις τους σχετικά με τις μετατροπές των νουκλεϊκών βάσεων που επέτρεψαν την ανάπτυξη των εμβολίων mRNA αποτελεσματικών απέναντι στην Covid-19”, ανακοίνωσε η Επιτροπή του Βραβείου Νόμπελ.

“Οι βραβευόμενοι συνέβαλαν στην ανάπτυξη με πρωτοφανή ρυθμό των εμβολίων μπροστά σε μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την υγεία των ανθρώπων κατά την σύγχρονη εποχή”, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής.

Το έργο τους θεωρείται ότι έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στη διάσωση εκατομμυρίων ζωών.

Οι δύο καθηγητές πανεπιστημίου θα μοιραστούν το βραβείο αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Ο Karikο, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Szeged της Ουγγαρίας, και ο Weissman, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Perelman του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, θα μοιραστούν το βραβείο ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Σε αντίθεση με την παραδοσιακή τεχνολογία εμβολίων, η οποία βασίζεται σε μια εξασθενημένη έκδοση του αρχικού ιού, τα εμβόλια mRNA περιέχουν γενετικές οδηγίες που ωθούν τα ανθρώπινα κύτταρα να παράγουν την ιική πρωτεΐνη. Με τη σειρά του, το ανοσοποιητικό σύστημα αναγνωρίζει τον ιό και μαθαίνει πώς να του επιτίθεται, αποκτώντας “προβάδισμα” όταν εμφανιστούν μελλοντικές λοιμώξεις.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο