(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Νέο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης για την οπαδική βία

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

11/12/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Νέα μέτρα κατά της οπαδικής βίας ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού που νοσηλεύεται ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση.
  2. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι όλοι οι αγώνες της SL1 θα γίνουν “κεκλεισμένων των θυρών” μέχρι τις 12.2.2024, μέτρο που αξιολογηθεί εκ νέου, ενώ χωρίς φιλάθλους θα γίνει ο ευρωπαϊκός αγώνας του Ολυμπιακού την Πέμπτη.
  3. Επίσης θα ελεγχθεί η εγκατάσταση και λειτουργία των καμερών, ενώ θα υπάρξει σύστημα ηλ. εισόδου με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

Είδηση


Χωρίς την παρουσία φιλάθλων, θα διεξάγονται για τους επόμενους δύο μήνες, οι αγώνες της Super League. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ανακοίνωσε τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, που προέκυψαν μετά την σύσκεψη των συναρμοδίων υπουργών του περασμένου Σαββάτου.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Μαρινάκης, το συγκεκριμένο μέτρο θα ισχύσει μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2024, ενώ θα επεκταθεί και στις αναμετρήσεις των ομάδων Β που ανήκουν στις ΠΑΕ της Super League και συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της SL2.

Παράλληλα, ο κ Μαρινάκης ανακοίνωσε ότι το μέτρο “κεκλεισμένων των θυρών”, θα ισχύσει κατά περίπτωση και στους εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων, σημειώνοντας μάλιστα, ότι η πρώτη σχετική απόφαση αφορά τον αγώνα Ολυμπιακός-Μπάτσκα Τόπολα, το βράδυ της προσεχούς Πέμπτης στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη έλαβε ο 18χρονος που συνελήφθη για την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού.

Έως τότε νθα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα της εφαρμογής της παραπάνω απόφασης, προκειμένου να εξετασθεί η παράταση της, σε περίπτωση που δεν τηρηθούν απολύτως οι νόμιμες προϋποθέσεις ασφαλούς διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου.

Επίσης, η 12η Φεβρουαρίου 2024, είναι και η ημερομηνία που θα εξεταστεί η πλήρωση συγκεκρκιμένων προϋποθέσεων όπως η εγκατάσταση και λειτουργία καμερών υψηλής ευκρίνειας στις προδιαγραφές της UEFA στο σύνολο των γηπέδων της Super League 1 και ταυτόχρονη απρόσκοπτη δυνατότητα ελέγχου τους και αξιοποίησης του υλικού τους από τις αρμόδιες αρχές και σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

Τέλος, αύριο, ο υπουργός Προστασίας του πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης θα επισκεφτούν την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Γεωργία Αδειλίνη και θα ζητήσουν εκ μέρους της Κυβέρνησης την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο