(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI)

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

24/08/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα δίνουν και σήμερα πυροσβέστες μαζί με εθελοντές, καθώς τα ξημερώματα άνεμοι φούντωσαν τις φλόγες.
  2. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Πυροσβεστική, λίγο μετά στις 3 τα ξημερώματα και ενώ η φωτιά ήταν σε ύφεση ξεκίνησαν να φυσούν πολύ δυνατοί άνεμοι που προκάλεσαν μεγάλη αναζωπύρωση.
  3. Το μέτωπο αυτή την ώρα εντοπίζεται στα αριστερά της Πάρνηθας με κατεύθυνση ανατολικά, προς την περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Είδηση


Με τις αναζωπυρώσεις σε διάφορες πυρκαγιές στη χώρα βρίσκονται αντιμέτωπες οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός.

Όπως είπε ο κ. Αρτοποιός, “τα μεγαλύτερα μέτωπα πυρκαγιών αντιμετωπίζονται στην Πάρνηθα όπου ισχυρές δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθεια για τον περιορισμό της”, και προσέθεσε ότι κατά τις πρώτες πρωινές ώρες οι αναζωπυρώσεις έλαβαν διαστάσεις για αυτό το λόγο εκδόθηκαν 2 νέα μηνύματα από το 112, το πρώτο για την ενημέρωση των κατοίκων σχετικά με την πυρκαγιά στις περιοχές Θρακομακεδόνες, Πανόραμα Μενιδίου, Μπόσκιζα και Αγία Παρασκευή και το δεύτερο για την απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Αγία Παρασκευή.

Πολλές αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στις πυρκαγιές της Αλεξανδρούπολης, της Δαδιάς και της Ροδόπης, επισήμανε ο κ. Αρτοποιός και προσέθεσε ότι επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Εκτός Πάρνηθας, μάχες με τις φλόγες συνεχίζονται σήμερα σε: Έβρο, Ροδόπη, Βοιωτία, Ζάκυνθο, Καβάλα, Αυλώνα και Κεφαλλονιά.

Αναφορικά με την πυρκαγιά στο Δίστομο Βοιωτίας ο κ. Αρτοποιός είπε ότι οι περισσότερες αναζωπυρώσεις δημιουργούν μέτωπο και για την αντιμετώπιση τους επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις ενώ από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα από την Τσεχία.

Επιπλέον τόνισε ότι στη μάχη των πυρκαγιών έχουν τραυματιστεί ή έχουν παρουσιάσει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα 60 πυροσβέστες.

Τέλος, σήμερα στο Μενίδι προσήχθησαν δύο άτομα ύποπτα για εμπρησμό, ενώ η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή δύο ανδρών που είναι ύποπτοι για εμπρησμό στην περιοχή του Αυλώνα.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο