Κλειστό το “Ναυάγιο” για τη φετινή σεζόν

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

25/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Κλειστή για τους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν θα παραμείνει μία από τις πιο γνωστές παραλίες της Ελλάδας, το Ναυάγιο της Ζακύνθου.
  2. Σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση, απαγορεύεται η πρόσβαση στον όρμο του Ναυαγίου Ζακύνθου, τόσο από θαλάσσης όσο και από στεριάς, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου
  3. Μετά από αυτοψία που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε εκτεταμένος κίνδυνος κατολισθήσεων λόγω διάβρωσης στα περιμετρικά πετρώματα.

Είδηση 🗞️

Με κοινή υπουργική απόφαση,ων υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού και Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας του Πολίτη, η οποία δημοσιεύεται σε σχετικό ΦΕΚ, απαγορεύεται η πρόσβαση στον όρμο του Ναυαγίου Ζακύνθου μέσω θάλασσας αλλά και στεριάς μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Βασιζόμενοι στην εισήγηση του προέδρου τυ ΟΑΣΠ και καθηγητή κ. Λέκκα, οι τέσσερις υπουργοί αποφάσισαν το οριστικό κλείσιμο του Ναυαγίου.

Το «ναυάγιο» εντοπίστηκε την 5η Οκτωβρίου 1980 από περιπολικό σκάφος και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε λαθραία τσιγάρα.

Η διάσημη παραλία του νησιού θα παραμείνει κλειστή μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2023, καθώς μετά από αυτοψία που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε εκτεταμένος κίνδυνος κατολισθήσεων λόγω διάβρωσης στα περιμετρικά πρανή.

Ο καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στο MEGA ανέφερε: «Το ναυάγιο έχει μία αρνητική προϊστορία με μεγάλες κατολισθήσεις. Οι κατολισθήσεις δεν είναι αρνητικό φαινόμενο. Από τις μάζες ρέουν στην παραλία κι αυτή τροφοδοτείται με το υλικό, ώστε να υπάρχει ισορροπία μεταξύ των μαζών που κατολισθαίνουν και της διάβρωσης που υφίσταται από το κύμα. Εάν δεν υπήρχαν οι κατολισθήσεις στο “Ναυάγιο” δεν θα υπήρχε παραλία».

Τέλος, προβλέπονται και αυστηρές κυρώσεις για όσους αψηφήσουν τα μέτρα απαγόρευσης.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο