Η NASA ανακοίνωσε τα ονόματα των τεσσάρων αστροναυτών της αποστολής γύρω από τη Σελήνη, Artemis II

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

25/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Η NASA ανακοίνωσε την πρώτη γυναίκα και τον πρώτο μαύρο αμερικανό που θα συμμετάσχουν στην επόμενη αποστολή της στη Σελήνη.
  2. Ολόκληρη η ομάδα που θα αποτελείται από 4 μέλη, θα πάρει μέρος στις αρχές του επόμενου έτους στο πρώτο επανδρωμένο ταξίδι γύρω από τη Σελήνη, που θα πραγματοποιηθεί ύστερα από 50 και πλέον χρόνια.
  3. Η Christina Hammock Koch, ο Victor Glover, ο Reid Wiseman και ο Jeremy Hansen είναι τα μέλη της αποστολής Artemis II, η οποία ωστόσο δεν θα προσεληνωθεί.

Είδηση


Η NASA ανακοίνωσε χθες, την πρώτη γυναίκα και τον πρώτο Μαύρο Αμερικανό που θα συμμετάσχουν στην επόμενη αποστολή της στη Σελήνη, παρουσιάζοντας την τετραμελή ομάδα που επιλέχθηκε να πάρει μέρος στις αρχές της προσεχούς χρονιάς στο πρώτο επανδρωμένο ταξίδι γύρω από τη Σελήνη που θα πραγματοποιηθεί μετά από 50 και πλέον χρόνια.

Η Christina Hammock Koch, μηχανικός που κατέχει επίσης το ρεκόρ της μεγαλύτερης συνεχόμενης διαστημικής πτήσης από γυναίκα, διορίστηκε ειδική της αποστολής, μαζί με τον Victor Glover, αεροπόρο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού που επιλέχθηκε ως πιλότος της αποστολής Artemis II.

Στόχος της ΝASA είναι η επιστροφή των αστροναυτών στην επιφάνεια της Σελήνης και η εγκαθίδρυση μιας βιώσιμης βάσης εκεί.

Ο Glover, ο οποίος μετείχε στη δεύτερη επανδρωμένη πτήση της SpaceX με το διαστημόπλοιο Crew Dragon, θα γίνει ο πρώτος Μαύρος Αμερικανός αστροναύτης στην Ιστορία που θα συμμετάσχει σε αποστολή στη Σελήνη.

Το πλήρωμα συμπληρώνουν ο Jeremy Hansen, ο πρώτος Καναδός που επιλέγεται για ένα ταξίδι στο φεγγάρι, ως ειδικός της αποστολής, και ο Reid Wiseman, βετεράνος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, ο οποίος διορίστηκε κυβερνήτης της αποστολής Artemis II.

Η παρουσίαση της αποστολής Artemis II έγινε σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου στο Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον στο Χιούστον, το κέντρο ελέγχου της αποστολής της NASA.

Η Artemis II θα σηματοδοτήσει την πρώτη πτήση με πλήρωμα – χωρίς προσελήνωση – ενός προγράμματος που είναι διάδοχος του Apollo και που έχει στόχο την επιστροφή των αστροναυτών στην επιφάνεια της Σελήνης αργότερα αυτήν τη δεκαετία και, τέλος, την εγκαθίδρυση μιας βιώσιμης βάσης εκεί, ανοίγοντας τον δρόμο για τη μελλοντική εξερεύνηση του Άρη.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο