Η Φινλανδία είναι ξανά η πιο ευτυχισμένη χώρα του Κόσμου

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

24/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Η 10η ετήσια έκθεση του ΟΗΕ, που δημοσιεύθηκε σήμερα και συμπίπτει με τη Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας, διαπίστωσε ότι η Φινλανδία είναι «η πιο ευτυχισμένη χώρα του Κόσμου» για 6η συνεχή χρονιά.
  2. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν Δανία, Ισλανδία, Ισραήλ και Ολλανδία, ενώ στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται για ακόμη μία χρονιά Αφγανιστάν και Λίβανος.
  3. Η Ελλάδα βρέθηκε και φέτος στην 58η θέση της λίστας, με 5.931 βαθμούς.

Είδηση 🗞️

Η 10η ετήσια έκθεση του ΟΗΕ, που δημοσιεύθηκε την Δευτέρα και συμπίπτει με τη Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας, διαπίστωσε ότι η Φινλανδία είναι “η πιο ευτυχισμένη χώρα του Κόσμου” για 6η συνεχόμενη χρονιά.

Την πρώτη 15αδα συμπληρώνουν κατά σειρά οι χώρες Δανία, Ισλανδία, Ισραήλ, Ολλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Ελβετία, Λουξεμβούργο, Νέα Ζηλανδία, Αυστρία, Αυστραλία, Καναδάς, Ιρλανδία και ΗΠΑ. Η Γερμανία είναι στην 16η θέση και η Γαλλία στην 21η. Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται για ακόμη μία χρονιά Αφγανιστάν και Λίβανος.

Η Ελλάδα βρέθηκε φέτος, όπως και πέρσι, στην 58η θέση της λίστας, με 5.931 βαθμούς.

Σύμφωνα με την έκθεση, η δυστυχία μειώθηκε ελαφρώς, σε παγκόσμιο επίπεδο, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η κατάταξη των χωρών βασίζεται σε δεδομένα από πηγές όπως η Gallup World Poll, αξιοποιώντας έξι βασικούς παράγοντες: την κοινωνική υποστήριξη, το εισόδημα, την υγεία, την ελευθερία, τη γενναιοδωρία και την απουσία διαφθοράς.

Φέτος, οι συντάκτες της έκθεσης διαπίστωσαν ότι η δυστυχία μειώθηκε ελαφρώς, σε παγκόσμιο επίπεδο, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι “αναμφισβήτητες οδύνες” που αντιμετώπισε ο κόσμος από την πανδημία “αντισταθμίστηκαν από την αύξηση του βαθμού στον οποίο οι ερωτηθέντες κατάφεραν να ανακαλύψουν και να μοιραστούν την ικανότητα να φροντίζουν ο ένας τον άλλον σε δύσκολους καιρούς”, αναφέρεται με την έκθεση.

Η καλοσύνη προς τους άλλους αυξήθηκε κατά περίπου 25% από την έναρξη της πανδημίας, δήλωσε στο CNN ο John Helliwell, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της British Columbia.

Ο ΟΗΕ καθιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας ως “έναν τρόπο αναγνώρισης της σημασίας της ευτυχίας στη ζωή των ανθρώπων παγκοσμίως”, σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο