Φορολογικός προεκλογικός “πόλεμος” ανάμεσα σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

31/05/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Μείωση στο αφορολόγητο όριο στις δωρεές/ γονικές παροχές κατά 50% για τους συγγενείς 1ου βαθμού και αύξηση φόρου στα μερίσματα στο 15%, προανήγγειλε το ΠΑΣΟΚ.
  2. Αύξηση του φόρου στα μερίσματα προτείνει και ο ΣΥΡΙΖΑ, παράλληλα με αύξηση του αφορολόγητου ορίου στις 10.000 ευρώ για όλα τα φυσικά πρόσωπα.
  3. Η ΝΔ προτείνει αύξηση του αφορολόγητου ορίου για τις οικογένειες με παιδιά, ενώ χαρακτηρίζει αντιαναπτυξιακές τις προτάσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Είδηση


Με τα φορολογικά προγράμματα των τριών πρώτων κομμάτων, συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση στο δρόμο για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Από το Ρέθυμνο, όπου περιοδεύει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τους πολιτικούς αντιπάλους της Ν.Δ. ότι έχουν “χάσει τα αυγά και τα πασχάλια”. “Τη μία μέρα μας λένε ότι θα αυξήσουν ξανά τη φορολόγηση στις εισφορές, τώρα έρχεται και το ΠΑΣΟΚ και μας λέει ότι περίπου θα αυξήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα αυξήσει τη φορολόγηση στα μερίσματα. Κάθε μέρα μας λένε κάτι διαφορετικό” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Στ. Παραστατίδη στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο οποίος μίλησε για αύξηση στον ΕΝΦΙΑ και τις γονικές παροχές και μεγαλύτερη φορολόγηση στα μερίσματα.

“Μέρισμα” λέγεται το ποσό που εισπράττει ένας μέτοχος από τα κέρδη μιας εταιρείας της οποίας κατέχει μετοχές και σήμερα ο φόρος ανέρχεται στο 5%.

“Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής πουθενά στο πρόγραμμα του δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ”, ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη μετά τη σύγχυση που προκάλεσαν δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή του κόμματος Στέφανου Παραστατίδη, ο οποίος έκανε λόγο για ενίσχυση των άμεσων φόρων.

“Θέση μας είναι η προοδευτική του μείωση. Με προτεραιότητα την προστασία των πιο αδύναμων Ελλήνων και της μεσαίας τάξης”, τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα έκτακτο φόρο στα υπερέσοδα των επιχειρήσεων θέλει να επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανδίου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο