Εξαγορά-μαμούθ της Credit Suisse από τη UBS

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

24/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Η UBS, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, εξαγόρασε την Credit Suisse για 3 δισ. ελβετικά φράγκα, σε μια προσπάθεια να τη διασώσει και να ηρεμήσουν οι αγορές.
  2. Η συμφωνία, με την οποία η 1η σε μέγεθος τράπεζα της Ελβετίας εξαγόρασε τη 2η, ήταν απαραίτητη για να αποφευχθεί η εξάπλωση της οικονομικής αστάθειας.
  3. Την εξαγορά συντόνισαν οι κεντρικές τράπεζες της ΕΕ, των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Είδηση 🗞️

Η τράπεζα UBS εξαγόρασε την Credit Suisse αντί 3 δισ. ελβετικών φράγκων, σε μια προσπάθεια να διασωθεί η τράπεζα που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα.

Η συμφωνία, με την οποία η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας εξαγόρασε τη δεύτερη μεγαλύτερη, ήταν ζωτικής σημασίας για να αποφευχθεί η εξάπλωση της οικονομικής αναταραχής. Η εξέλιξη σχολιάστηκε θετικά από τις κεντρικές τράπεζες της ΕΕ, των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ευρώπης βρίσκεται πλέον η “ετυμηγορία” για την εξαγορά της ελβετικής Credit Suisse από την έτερη κορυφαία τράπεζα της χώρας UBS.

Τη Δευτέρα, οι ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσαν πτώση, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες των επενδυτών για τις εξελίξεις στις τράπεζες.

Νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, οι ευρωπαϊκοί δείκτες κατέγραψαν μικρή άνοδο, μετά τις διαβεβαιώσεις των ευρωπαϊκών αρχών για την ανθεκτικότητας του τραπεζικού κλάδου. Η εξαγορά της Credit Suisse έρχεται μετά την αποτυχία ορισμένων περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ αυτόν τον μήνα που προκάλεσε ανησυχίες στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Τα ομόλογα και οι μετοχές της τράπεζας υποχώρησαν.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο