(ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ/EUROKINISSI)

Εντοπίστηκε νεκρός ο πιλότος του ελικοπτέρου

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

29/09/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Νεκρός ασύρθηκε ο πιλότος του ελικοπτέρου που έπεσε στην παραλία Αχλαδιού στη Βόρεια Εύβοια χθες το πρωί.
  2. Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού εντόπισαν τον πιλότο στον κορμό του ελικοπτέρου, σε βάθος 52 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.
  3. Στο σχέδιο πτήσης ήταν δηλωμένος μόνο ο χειριστής του ελικοπτέρου, ωστόσο πληροφορίες ανέφεραν ότι πραγματοποιούνταν έρευνες για δύο άτομα.

Είδηση


Σε βάθος 52 μέτρων στη θαλάσσια περιοχή Αχλάδι της Ευβοιας εντοπίστηκε από δύτες της ομάδας υποβρυχίων αποστολών του λιμενικού σώματος η άτρακτος του μοιραίου ελικοπτέρου που κατέπεσε χθες στο σημείο υπο αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Ηδη δύτες του λιμενικού ανέσυραv από την άτρακτο (κορμό) του ελικοπτέρου τη σορό ενός άνδρα. Οι έρευνες του λιμενικού σώματος στο σημείο του δυστυχήματος συνεχίζονται και από σκάφη του Λιμενικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το ελικοπτέρο Α-109 απογειώθηκε χθες το πρωί από το ελικοδρόμιο των Αφιδνών, ενώ ο χειριστής ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι Ευβοίας. Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στις 09:00 το πρωί και απογειώθηκε στις 10:13 από το Μαντούδι και έκτοτε χάθηκε από το ραντάρ.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε στις 8:00 π.μ. χθες, από τις Αφίδνες για τον Βόλο, αλλά λόγω της κακοκαιρίας έκανε στάση στο Μαντούδι.

Στο σχέδιο πτήσης ήταν δηλωμένος μόνο ο χειριστής του ελικοπτέρου, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται αναζητήσεις για δύο άτομα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λίμνης-Μαντουδίου-Αίας Άννας, Γιώργο Τσαπουρνιώτη, εντοπίστηκε το ελικόπτερο που είχε καταπέσει χθες στην παραλία Αχλαδίου. Όπως σημειώνει ο δήμαρχος, “έχει ξεκινήσει η διαδικασία ανάσυρσης του πιλότου”.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο