Έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

11/08/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Χθες το απόγευμα, η πυρκαγιά που καίει στην περιοχή Καραμπά του Βόλου έφτασε στην αποθήκη πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης, στη Νέα Αγχίαλο. Η φωτιά προκάλεσε μεγάλες εκρήξεις.
  2. Από την έκρηξη, καταστράφηκε μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών και βλημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας.
  3. Λίγο πριν τη φωτιά, η περιοχή και το στρατόπεδο είχαν εκκενωθεί, ενώ και τα F16 που έχουν έδρας την περιοχή είχαν απομακρυνθεί.

Είδηση


Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στη Μαγνησία με νέες αναζωπυρώσεις με αποτέλεσμα να εκκενωθούν και πάλι οικισμοί, ενώ ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν σε αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο.

Παρότι ο χώρος φυλασσόταν από πυροσβεστικά οχήματα, η πυρκαγιά μπήκε στο στρατόπεδο και έφτασε στην αποθήκη των πυρομαχικών λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων. Το στρατόπεδο είχε εκκενωθεί και οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως και όποιος άλλος βρισκόταν στο σημείο, είχε απομακρυνθεί. Από τις εκρήξεις έχουν σπάσει τζάμια σε πολλά σπίτια κυρίως της Νέας Αγχιάλου, ενώ το ωστικό κύμα που έφθασε στον Βόλο έκανε πολλούς κατοίκους να βγουν από τα σπίτια.

Για προληπτικούς λόγους είχαν εκκενωθεί και τα μαχητικά αεροσκάφη F16, παρότι η φωτιά βρίσκεται μακριά από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Χθες, φωτιά και μικρές εκρήξεις σημειώθηκαν στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και στον Ασπρόπυργο.

Η πύρινη λαίλαπα που κατακαίει την περιοχή έχει κάνει μέχρι στιγμής στάχτη πάνω από 50.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, αλλά και αγροτικές και δασικές εκτάσεις, σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στους κατοίκους των περιοχών Καραμπά και Αγχιάλου στάλθηκε μήνυμα να εκκενώσουν την περιοχή των εκρήξεων σε απόσταση τριών χιλιομέτρων.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο