Δύο περιστατικά bullying σε Αθήνα και Πάτρα

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

25/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Δύο περιστατικά bullying έγιναν γνωστά τα τελευταία 24ωρα σε Αθήνα και Πάτρα, με θύματα έναν 15χρονο μαθητή στο Αρσάκειο και ένα τρανς άτομο που σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
  2. Στο Αρσάκειο, 6 μαθητές, ακινητοποίησαν τον 15χρονο και στη συνέχεια του πέρασαν πετονιά στο λαιμό και στο υπόλοιπο σώμα του, ενώ η ΕΛΑΣ προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις.
  3. Στην Πάτρα, σύμφωνα με τοπικά Μέσα, ένα άτομο δέχθηκε τρανσφοβική επίθεση από ομάδα συμφοιτητών του, οι οποίοι το ξυλοκόπησαν και του έριξαν μπογιές.

Είδηση


Δύο περιστατικά bullying είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα σε λίγα 24ωρα σε Αθήνα και Πάτρα, με θύματα έναν 15χρονο μαθητή στο Αρσάκειο και ένα τρανς άτομο που φοιτά στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Στο Αρσάκειο, έξι μαθητές, ακινητοποίησαν τον 15χρονο και στη συνέχεια του πέρασαν πετονιά στο λαιμό και στο υπόλοιπο το σώμα του.

Οι δράστες στη συνέχεια, έφυγαν από το σχολείο τους, ενώ το θύμα ενημέρωσε τους γονείς του για το περιστατικό. Μετά από καταγγελία στην αστυνομία, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τέσσερις 15χρονοι, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα.

Έρευνα του ΕΚΠΑ δείχνει ότι τα περιστατικά bullying, αγγίζουν το 50-60% του εφηβικού πληθυσμού.

Στην Πάτρα, σύμφωνα με τοπικά Μέσα, ένα άτομο που σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Πατρών δέχτηκε τρανσφοβική επίθεση από ομάδα συμφοιτητών του οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν και του έριξαν μπογιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, το περιστατικό σημειώθηκε λίγες μέρες αφότου στο Πανεπιστήμιο είχε πραγματοποιηθεί εκδήλωση σχετική με τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και την ομοφοβία.

Το περιστατικό συνέβη στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Πατρών και ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη φοιτητική κοινότητα, ενώ μέλη συλλογικότητας στο Πανεπιστήμιο κρέμασαν πανό διαμαρτυρίας.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο