(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών με επίκεντρο το ΕΣΥ

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

09/06/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ενίσχυση του ΕΣΥ αποτελεί προτεραιότητα και υποσχέθηκε προσλήψεις υγειονομικών και εκσυγχρονισμό υποδομών και ΕΚΑΒ.
  2. Ο Α. Τσίπρας μίλησε για ένα ΕΣΥ “υπό κατάρρευση”, ενώ επιτέθηκε και στον Κ. Μητσοτάκη για τις δηλώσεις υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ για διαλογή ασθενών.
  3. Ο Ν. Ανδρουλάκης υποσχέθηκε “αναγέννηση” του ΕΣΥ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης για να εξυπηρετεί όλους τους πολίτες και κυρίως τους πιο ευάλωτους.

Είδηση


Από τον Ασπρόπυργο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα για τη δεύτερη τετραετία λέγοντας “θα αποκτήσει η χώρα επιτέλους ένα σύγχρονο Εθνικό Σύστημα Υγείας”.

Υποσχέθηκε την πρόσληψη 10.000 γιατρών και νοσηλευτών, αλλά και τον εκσυγχρονισμό τμημάτων επειγόντων περιστατικών και κέντρων υγείας. “Θα επενδύσουμε στην πρόληψη, στον Προσωπικό Γιατρό. Ναι, θα εκσυγχρονίσουμε και θα παρέμβουμε δραστικά και στις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ, ώστε να μην έχουμε τραγικά περιστατικά όπως, δυστυχώς, αυτά τα οποία μονοπώλησαν και δικαιολογημένα το ενδιαφέρον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τις τελευταίες μέρες”, ανέφερε.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ένα ΕΣΥ “υπό κατάρρευση”, ενώ επιτέθηκε και στον Κ. Μητσοτάκη για τις δηλώσεις υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ για διαλογή ασθενών.

Οι δηλώσεις Πνευματικού αποκαλύπτουν την κρυφή ατζέντα του κ. Μητσοτάκη στην Υγεία, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τόνισε πως “όταν έκανε ο κ. Κατρούγκαλος έκανε μια δήλωση που δεν ήταν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισα να τεθεί εκτός ψηφοδελτίων”, αντιθέτως ” o κ. Μητσοτάκης, παρότι ο κ. Πνευματικός έκανε την απαράδεκτη δήλωση για διαλογή ασθενών στο ΕΣΥ, δεν έκανε τίποτα – τον κράτησε” είπε.

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Σ. Πνευματικός αποσύρθηκε από την εκλογική διαδικασία λόγω των δηλώσεών του για τους καρκινοπαθείς.

Στο Αιγάλεω ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης υποσχέθηκε άμεση ανακατεύθυνση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την αναγέννηση του ΕΣΥ, ώστε να υπάρχουν υπηρεσίες για όλους τους πολίτες και κυρίως τους πιο ευάλωτους Έλληνες.

Διατύπωσε επίσης τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος για το ΕΣΥ:

-Αναβαθμισμένο πλαίσιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας
-Κέντρα πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε όλη την Ελλάδα
-Μισθοί στον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
-Μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία
-Ένταξη όλων στα βαρέα κι ανθυγιεινά.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο