(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Απεργιακές κινητοποιήσεις για το φορολογικό νομοσχέδιο

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

22/11/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι οδηγοί ταξί, αντιδρώντας στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο χαρακτηρίζουν “τσουβάλιασμα”.
  2. Κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν επίσης φορείς αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών. Συγκεκριμένα απεργούν: δικηγόροι, ιδιώτες ιατροί, συμβολαιογράφοι, επιχειρηματίες εστίασης, έμποροι και βιοτέχνες.
  3. Απεργίες θα γίνουν και σε άλλες πόλεις όπως η Λάρισα, τα Τρίκαλα, τα Γιάννενα, η Καρδίτσα, ο Βόλος, η Άρτα, το Ηράκλειο και η Πρέβεζα.

Είδηση


Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι οδηγοί ταξί, αντιδρώντας στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο “Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής”. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις τους ξεκίνησαν την προηγούμενη Πέμπτη, με στάση εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) κατηγορεί την κυβέρνηση πως “έχει προγραμματιστεί για να υπαλληλοποιήσει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. Με οριζόντια μέτρα τσουβαλιάζουν 750.000 εργαζόμενους, θεωρώντας τους εκ προοιμίου φοροφυγάδες” και πως κλεινει το μάτι σε πολυεθνικές εταιρίες και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η καθιέρωση ελάχιστου φορολογητέου εισοδήματος από την κυβέρνηση είναι αυτό που πυροδότησε τις κινητοποιήσεις.

Επίσης, απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν ανακοινώσει δεκάδες φορείς αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα απέχουν από τις εργασίες τους ή απεργούν, εκτός από τους ιδιοκτήτες ταξί, οι δικηγόροι, οι ιδιώτες γιατροί, οι συμβολαιογράφοι, οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης. Οι έμποροι και οι βιοτέχνες.

Η καθιέρωση του ελάχιστου φορολογητέου εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ίσο με τον ετήσιο κατώτατο μισθό επί 14 μήνες (10.920 ευρώ), από την κυβέρνηση με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι αυτό που πυροδότησε τις κινητοποιήσεις.

Απεργίες θα γίνουν και σε άλλες πόλεις όπως η Λάρισα, τα Τρίκαλα, τα Γιάννενα, η Καρδίτσα, ο Βόλος, η Άρτα, το Ηράκλειο και η Πρέβεζα.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο