Ιράν: οι δηλητηριάσεις μαθητριών συνεχίζονται

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

13/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Πάνω από 1.000 μαθήτριες σε σχολεία θηλέων στο Ιράν έχουν δηλητηριαστεί από τον περασμένο Νοέμβριο, μέσω εισπνοής αερίων ή άλλων τοξικών ουσιών.
  2. Την Κυριακή δηλητηριάστηκαν 100 μαθήτριες σε 6 σχολεία στην πόλη Σακέζ, και το ερώτημα ποιος ευθύνεται για αυτές τις πράξεις παραμένει αναπάντητο.
  3. Αρκετές οικογένειες σταμάτησαν να στέλνουν τις κόρες τους στα σχολεία, ενώ στο Ιράν συνεχίζεται η απαγόρευση φοίτησης των γυναικών σε αρκετούς πανεπιστημιακούς κλάδους.

Είδηση 🗞️

Περισσότερες από 1.000 μαθήτριες σε σχολεία θηλέων στο Ιράν έχουν δηλητηριαστεί από τον περασμένο Νοέμβριο, λόγω εισπνοής αερίων ή άλλων τοξικών ουσιών.

Μόνο την περασμένη Κυριακή δηλητηριάστηκαν 100 μαθήτριες σε 6 σχολεία στην πόλη Σακέζ, και το ερώτημα ποιός ευθύνεται για αυτές τις πράξεις παραμένει αναπάντητο από τις αρχές.

Αρκετές οικογένειες αποφάσισαν να μη στέλνουν τις κόρες τους στα σχολεία, την ώρα που ιρανικά πανεπιστήμια έχουν απαγορεύσει τη φοίτηση γυναικών σε αρκετούς πανεπιστημιακούς κλάδους.

Διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για πιθανά αντίποινα εξτρεμιστών σε μαθήτριες που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις που πυροδότησε ο θάνατος της Mahsa Amini.

Διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για πιθανά αντίποινα εξτρεμιστών σε μαθήτριες που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις που πυροδότησε ο θάνατος της 22χρονης Mahsa Amini, η οποία είχε συλληφθεί από την αστυνομία ηθών που αστυνομεύει την επιβολή των ενδυματολογικών απαγορεύσεων που επιβάλλει στις γυναίκες η Ισλαμική Δημοκρατία.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian, δεν είναι καθόλου παράξενο να βρίσκεται σε εξέλιξη μισογυνικός εξτρεμισμός που στόχο έχει τον αποδεκατισμό των κοριτσιών του Ιράν, ωστόσο, ο θρησκευτικός ηγέτης της χώρας Ali Khamenei απείλησε με θανατική ποινή όσους βρίσκονται πίσω από αυτή την επιχείρηση δηλητηρίασης των κοριτσιών.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο