Αναταραχή στις ΗΠΑ για την διαρροή των απόρρητων εγγράφων

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

13/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Απόρρητα έγγραφα που δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ κατασκοπεύουν συμμάχους και αντιπάλους διέρρευσαν online πριν από έναν και πλέον μήνα.
  2. Τα έγγραφα εμφανίστηκαν στο Discord και περιέχουν στρατιωτικές πληροφορίες για τον Ρωσο-Ουκρανικό πόλεμο ή πληροφορίες σχετικά με συμμάχους των ΗΠΑ όπως η Νότια Κορέα και το Ισραήλ.
  3. Η διαρροή των εγγράφων συνιστά «πολύ σοβαρό» κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, εκτίμησε το Πεντάγωνο.

 

Είδηση 🗞️

Απόρρητα έγγραφα που δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ κατασκοπεύουν συμμάχους και αντιπάλους διέρρευσαν online πριν από έναν και πλέον μήνα.

Τα έγγραφα που αναρτήθηκαν στο Discord, μια υπηρεσία συνομιλίας που είναι αρκετά δημοφιλής στους κύκλους των gamers, επικεντρώνονται κυρίως στον πόλεμο στην Ουκρανία, προσφέροντας στρατιωτικές πληροφορίες για τις δυνατότητες τόσο του ουκρανικού όσο και του ρωσικού στρατού.

Παρόλα αυτά, οι χώρες που περιλαμβάνονται στα έγγραφα δεν αφορούν μόνο τους άμεσους συμμετέχοντες στη σύγκρουση. Ανάμεσα στις υπό παρακολούθηση χώρες υπάρχουν ανταγωνιστές των ΗΠΑ, όπως η Κίνα και το Ιράν, αλλά και σύμμαχοι, όπως το Ισραήλ, η Νότια Κορέα και η Τουρκία.

Η αποκάλυψη αποτελεί την πιο σοβαρή παραβίαση της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία.

Η διαρροή απόρρητων εγγράφων συνιστά «πολύ σοβαρό» κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών, εκτίμησε το Πεντάγωνο.

Αν και τα έγγραφα έχουν εμφανιστεί στα social media εδώ και καιρό, το θέμα πήρε διαστάσεις μετά από σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «New York Times», την περασμένη εβδομάδα.

Η αποκάλυψη αποτελεί την πιο σοβαρή παραβίαση της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ τουλάχιστον από το 2013, όταν εκατοντάδες χιλιάδες έγγραφα, βίντεο και εσωτερικά στοιχεία εμφανίστηκαν στο WikiLeaks.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως προσπαθεί να προσδιορίσει αν τα έγγραφα είναι πράγματι αυθεντικά και δήλωσε πως τουλάχιστον ένα απ’ αυτά φαίνεται ότι έχει παραποιηθεί.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο