(DALL·E/fyiteam)

O Trump, o Biden κι ο Αντρέας (ο Άνεργος)

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

01/07/2024

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Η αλήθεια είναι ότι καλύτερα για τον πρόεδρο να έπεφτε κάτω και να έκανε τον ψόφιο, να κόβονταν το debate και να πηγαίναν όλοι σπίτια τους, παρά αυτό που ακολούθησε.
  2. Ο έτερος debater, ο πρώην πρόεδρος Trump δεν έκανε κάτι πέρα από το συνηθισμένο. Βγήκε, αράδιασε ένα τσουβάλι ψέματα, χάιδεψε τα αυτιά του ακροδεξιού ακροατηρίου και το σημαντικότερο, δεν είχε αντίλογο.
  3. Η αλήθεια είναι πως ακόμη δεν γίνεται να μιλάμε για αντικατάσταση του Biden, όχι γιατί θα μεταλλαχθεί από Αντρέας Άνεργος σε κανονικό υποψήφιο πρόεδρο, αλλά κυρίως γιατί δεν υπάρχει plan Β.

του Αναστάση Κουτσογιάννη

Νωρίς το ξημέρωμα (ώρα Ελλάδας, γιατί εδώ είναι το κέντρο του κόσμου), o πλανήτης ολάκερος είχε την ευκαιρία να απολαύσει το πρώτο προεκλογικό debate στις ΗΠΑ, όμως πριν αναλύσουμε με ψυχραιμία το τι είδαν τα μάτια μας και το τι άκουσαν τ’ αυτιά μας, να δώσουμε τα εύσημα στα λίγα και τολμηρά άτομα που πόνταραν απ’ το υστέρημά τους στο γεγονός ότι ο Biden θα καταφέρει να μείνει όρθιος καθ’ όλη τη διάρκεια του debate (1,5 ώρα), παντελονιάζοντας ζεστό χρήμα απ’ τις στοιχηματικές του Παναμά και της Μαλαισίας. Χαίρομαι που ζείτε ανάμεσά μας.

Η αλήθεια είναι ότι καλύτερα για τον πρόεδρο να έπεφτε κάτω και να έκανε τον ψόφιο, να κόβονταν το debate και να πηγαίναν όλοι σπίτια τους, παρά αυτό που ακολούθησε.

Και εξηγούμαι. Από το 1ο λεπτό της τηλεμαχίας (sic), ο Biden φάνηκε ότι δεν μπορεί. “Δεν μπορεί το παλικάρι”, όπως είχε πει και ο μεγάλος Άγγελος Αναστασιάδης για τον Paulo Sousa με τα 2 Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά στην προκειμένη περίπτωση ισχύει.

Έχανε λόγια και σκέψεις, φαινόταν εκτός τόπου και χρόνου και με δυσκολία έβαζε στη σειρά “υποκείμενο-ρήμα-αντικείμενο”. Σε κάποια στιγμή, και ενώ οι δύο υποψήφιοι τσακώνονται για το μεταναστευτικό, ως άλλος Αντρέας Άνεργος, ο Biden ψέλλισε κάτι στο τέλος της επιχειρηματολογίας του, που ακούστηκε σαν “εεε τραβάωωω το κανααααάλι… δεν μπορούμε να βρούμε λύση για το μεταναστευτικό”. Και κάπου εκεί, σε όλον αυτόν τον ακαταλαβίστικο/σουρεαλιστικό αχταρμά του απαντάει ο Trump “I really don’t know what he said at the end of that sentence. I don’t think he knows what he said, either.”, που στα ελληνικά θα πει ” ΤΙΝΑΦΤΟΡΕ”.

Για να μην είμαι τελείως άδικος με τον πρόεδρο, από τα μισά του debate και μετά βελτιώθηκε αισθητά, η ζημιά όμως είχε ήδη γίνει. Και μιλάμε για ζημιά, όχι αστεία. Τόσο μεγάλη, που μεγαλοστελέχη των Δημοκρατικών (prominent Democrats που λέμε) ζητάνε άμεση αντικατάστασή του από κάποιον/α “που μπορεί”, έστω και λίγο παραπάνω, αλλιώς “οδεύουμε πρόσω ολοταχώς στα βράχια σύντροφοι και συντρόφισσες”, ακούστηκε να λένε.

Ο “εφιάλτης” που λένε μερικοί ότι ξημέρωσε για τους Δημοκρατικούς φαινόταν να ξημερώνει από καιρό. Και δεν το βλέπαμε μόνο εμείς.

Από την άλλη, ο έτερος debater, ο πρώην πρόεδρος Trump, δεν έκανε κάτι πέρα από το συνηθισμένο. Βγήκε, αράδιασε ένα τσουβάλι ψέματα, χάιδεψε τα αυτιά του ακροδεξιού ακροατηρίου και το σημαντικότερο, δεν είχε αντίλογο. Και άντε ο Biden, είπαμε, δεν μπορεί. Αυτοί οι έρμοι οι δημοσιογράφοι;

Όταν βγήκε και είπε ότι οι αντίπαλοί του (Δημοκρατικοί) υποστηρίζουν την άμβλωση στον όγδοο ή τον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης ή ακόμα και “μετά τη γέννηση”, δεν βρέθηκε ένας χριστιανός να του πει, “Τι ‘ναι αυτά που λες άνθρωπέ μου, θες να σε μαζέψουμε εμείς ή θα υπογράψεις μια υπεύθυνη δήλωση για να ‘ρθει να σε μαζέψει ο δήμος;”.

Όταν βγήκε και είπε για το μεταναστευτικό ότι ο Biden “έχει σκοτώσει τόσους πολλούς ανθρώπους στα σύνορά μας, με το να τους επιτρέπει να έρθουν”, δεν βρέθηκε κάποιος να του πει “Μήπως έχετε και κάναν αριθμό που το αποδεικνύει; Έτσι μωρέ, γιατί τυχαίνει να μας βλέπουν και σοβαροί άνθρωποι, όχι μόνο αυτοί που σας ψηφίζουν”. Αλλά όχι μόνο δεν του ζήτησαν να τεκμηριώσει κάτι, του απάντησαν και με ένα “ΟΚ πρόεδρε, πάμ’ παρακάτ”.

Η αλήθεια είναι πως ακόμη δεν γίνεται να μιλάμε για αντικατάσταση του Biden, όχι γιατί θα μεταλλαχθεί από Αντρέας Άνεργος σε κανονικό υποψήφιο πρόεδρο, αλλά κυρίως γιατί δεν υπάρχει plan Β. Και ο “εφιάλτης” που λένε μερικοί ότι ξημέρωσε για τους Δημοκρατικούς φαινόταν να ξημερώνει από καιρό. Και δεν το βλέπαμε μόνο εμείς.

Κλείνοντας, θα ήθελα να κάνω τη δική μου πρόταση στους Δημοκρατικούς που ψάχνουν να βρουν πιθανό αντικαταστάτη. Ποντάρω ό,τι έχω και δεν έχω στο ότι ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ Jason Palmer, που κατάφερε να βγει πρώτος στις προκριματικές της Αμερικανικής Σαμόα, κερδίζοντας με 51-40 τον Biden, θα μπορούσε να κρατήσει ψηλά τη σημαία και στις προεδρικές. Αρκεί να δεχτεί βέβαια ο άνθρωπος, γιατί έχει και δουλειές.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο