Κατάρριψη US drone στη Μαύρη Θάλασσα από ρωσικά μαχητικά

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

21/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Ένα αμερικανικό, μη επανδρωμένο, drone κατέρριψαν ρωσικά μαχητικά, προκαλώντας ανησυχία για την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία.
  2. Το drone και τα δύο ρωσικά αεροπλάνα έκαναν πτήσεις ρουτίνας στο διεθνή εναέριο χώρο, όταν ένα από τα μαχητικά πέρασε μπροστά από το UAV, χτυπώντας τον έλικά του.
  3. Το State Department κάλεσε αμέσως τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον για εξηγήσεις, ενώ πρόκειται να του επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας.

Είδηση 🗞️

Ανησυχία σε παγκόσμιο επίπεδο προκάλεσε η κατάρριψη ενός αμερικανικού, μη επανδρωμένου, αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα, από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη.

Το αμερικανικό UAV τύπου MQ-9 Reaper και δύο ρωσικά SU-27 πραγματοποιούσαν επιχείρηση ρουτίνας σε διεθνή εναέριο χώρο, όταν ένα από τα μαχητικά πέρασε μπροστά από το UAV χτυπώντας τον έλικά του.

Για πρώτη φορά, ρωσικά και αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη έρχονται σε άμεση επαφή από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος Joe Biden ενημερώθηκε για το συμβάν και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, είπε ότι αν και παρόμοια περιστατικά έχουν λάβει χώρα και στο παρελθόν, το χθεσινό ήταν πρωτόγνωρο επειδή η συμπεριφορά των Ρώσων ήταν “επικίνδυνη και αντιεπαγγελματική” και θα μπορούσε να οδηγήσει σε συντριβή και των δύο αεροσκαφών. Την ίδια στιγμή, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνείται ότι τα ρωσικά αεροσκάφη είχαν επαφή με το αμερικανικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ρωσικά και αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη έρχονται σε άμεση επαφή από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή στην Ουκρανία.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο