(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Φωτιές: Χωρίς ενεργό μέτωπο σε Σταμάτα και Κερατέα – Μάχη σε 6 μέτωπα

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

01/07/2024

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι οι πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες σε Σταμάτα και Κερατέα, αφήνοντας πίσω τους καμένα σπίτια, ενώ δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν ακόμη σήμερα.
  2. Σε εξέλιξη βρίσκονται παράλληλες επιχειρήσεις πυρόσβεσης σε Χίο, Κω, Ζάκυνθο, Ηράκλειο Κρήτης, Βοιωτία και Μονεμβασιά. Σε καμία από τις περιοχές δεν απειλείται κάποια κατοικία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.
  3. Στη Σέριφο, η φωτιά του Σαββάτου έκαψε τη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, ενώ καταστράφηκαν σπίτια, αποθήκες και εκκλησίες, με τις φλόγες να σταματάνε στη θάλασσα.

Είδηση


Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι οι πυρκαγιές [1], [2], [3] που ξέσπασαν χθες σε Σταμάτα και Κερατέα, από τις οποίες κάηκαν ολοσχερώς σπίτια. Παρά το γεγονός ότι οι άνεμοι δεν είναι το ίδιο ισχυροί σήμερα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες χθες ενισχύθηκαν με πυροσβέστες από Θεσσαλία, Ήπειρο και Θεσσαλονίκη, επιχειρούν ακόμη, καθώς υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις που αναμένεται να συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι οι πυρκαγιές στην Αγία Μαρίνα Ζακύνθου, ένα δάσος που καίγεται για τρίτη φορά από το 2007 αλλά και στο Δίστομο Βοιωτίας, που όμως φαίνεται να περιορίζονται και δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές. Δεν ισχύει το ίδιο στη Χίο, όπου εκκενώθηκε το πρωί το Μετόχι εξαιτίας πυρκαγιάς κοντά στον οικισμό.

Στη Σταμάτα ένας άνδρας πέθανε από ανακοπή καρδιάς, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από το μέτωπο της φωτιάς.

Σε εξέλιξη βρίσκονται παράλληλες επιχειρήσεις πυρόσβεσης σε Κω, Ηράκλειο Κρήτης, και Μονεμβασιά. Σε καμία από τις περιοχές δεν απειλείται μέχρι στιγμής κάποια κατοικία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Στη Σέριφο, η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο έκαψε τη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, καταστρέφοντας σπίτια, αποθήκες και εκκλησίες, με τις φλόγες να σταματάνε στη θάλασσα. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων που αναφέρει η Εφ.Συν., η φωτιά “ξέφυγε” καθώς υπήρχαν μόνο τέσσερις πυροσβέστες και ένα όχημα στο νησί, ενώ οι ενισχύσεις άργησαν να φτάσουν.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο