/

Τέλος στην υπηρεσία αποστολής DVD βάζει το Netflix

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

19/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:
  1. Μετά από 25 χρόνια αποστολής DVD με ταινίες και σειρές σε συνδρομητές μέσω ταχυδρομείου, το Netflix διακόπτει τη συγκεκριμένη υπηρεσία.
  2. Το Netflix ξεκίνησε το 1997 ως το πρώτο site ενοικίασης και πώλησης DVD και στο αποκορύφωμά του, το 2010, μετρούσε έως και 20 εκατ. συνδρομητές DVD.
  3. Το ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη υπηρεσία έχει εξασθενήσει, έτσι η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα στείλει τους τελευταίους κόκκινους φακέλους στις 29 Σεπτεμβρίου.

Είδηση 🗞️

Μετά από 25 χρόνια αποστολής DVD με ταινίες και τηλεοπτικές σειρές σε συνδρομητές μέσω ταχυδρομείου, το Netflix διακόπτει τη συγκεκριμένη υπηρεσία, η οποία ήταν η αρχή των πάντων, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη.

«Στόχος μας ήταν πάντα να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες για τα μέλη μας, αλλά καθώς η συνδρομές στα DVD συνεχίζουν να μειώνονται, αυτό θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο», ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι έχει στείλει περισσότερους από 5 δισεκατομμύρια δίσκους από την έναρξη της λειτουργίας της.

Η αγορά νέων DVD ήταν ένα μεγάλο κόστος για το Netflix, ενώ αποτελούσε μόλις το 0,5% των συνολικών εσόδων του.

Οι συνδρομητές που εξακολουθούν να πληρώνουν για την υπηρεσία θα λάβουν τον τελευταίο κόκκινο φάκελο με DVD στις 29 Σεπτεμβρίου. Η συνδρομή για την παραλαβή των DVD μέσω ταχυδρομείου κόστιζε 9,99 δολάρια το μήνα για ένα δισκάκι την φορά και έφτανε τα 19,99 δολάρια για τρία.
Αν και οι περισσότεροι χρήστες του Netflix έχουν από καιρό στραφεί στην online υπηρεσία streaming, η επιλογή του DVD είχε ένα μικρό αλλά φανατικό κύκλο πιστών, οι οποίοι προτιμούσαν να παρακολουθούν ταινίες σε DVD-Player, είχαν κακή σύνδεση στο διαδίκτυο ή αναζητούσαν κάποια ταινία ή σειρά που δεν ήταν διαθέσιμη στην online πλατφόρμα.

Η ανακοίνωση περιείχε επίσης κάποια στοιχεία για το DVD. Το “Beetlejuice”, με πρωταγωνιστές τον Michael Keaton και την Geena Davis, ήταν το πρώτο DVD που έστειλε η εταιρεία, τον Μάρτιο του 1998. Η ταινία με την μεγαλύτερη ζήτηση ήταν το “The Blind Side”, με πρωταγωνίστρια την Sandra Bullock.

Η αγορά νέων DVD ήταν ένα μεγάλο κόστος για το Netflix, ενώ αποτελούσε μόλις το 0,5% των συνολικών εσόδων του.

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο