Εύα Καϊλή: ελεύθερη, με “βραχιολάκι”

Προσθέστε Εδώ το Κείμενο Επικεφαλίδας σας
@fyinews team

13/04/2023

Αντιγραφή συνδέσμου
fyi:

Εκτός φυλακής αλλά σε κατ’ οίκον περιορισμό, με ηλεκτρονικό “βραχιολάκι” οδηγείται τις επόμενες ημέρες η Εύα Καϊλή.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήταν το τελευταίο πρόσωπο που παρέμενε στη φυλακή, από όσα κατηγορήθηκαν για το “Qatargate”.

Η κ. Καϊλή κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και χρηματισμό από Κατάρ και Μαρόκο.

Η είδηση 🗞️

Εκτός φυλακής αλλά σε κατ’ οίκον περιορισμό, με ηλεκτρονικό “βραχιολάκι” οδηγείται τις επόμενες ημέρες η Εύα Καϊλή, έπειτα από την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών. Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ήταν το τελευταίο πρόσωπο, στο οποίο απαγγέλθηκαν ποινικές κατηγορίες για το “Qatargate”, που παρέμενε στη φυλακή, καθώς ο Βέλγος ευρωβουλευτής Marc Tarabella αποφυλακίστηκε χθες.

Η Ελληνίδα πολιτικός παρέμεινε προφυλακισμένη για σχεδόν 4 μήνες.

Η κ. Καϊλή κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και χρηματισμό από Κατάρ και Μαρόκο, ενώ η ίδια αρνείται την ενοχή της. “Μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι η κυρία Εύα Καϊλή θα πάει σπίτι της καθώς θα τεθεί  σε ηλεκτρονική παρακολούθηση” δήλωσε ο δικηγόρος της Ελληνίδας ευρωβουλευτή Sven Mary, στο Politico.

“Προς το παρόν, δεν θέλω να κάνω κάποιο άλλο σχόλιο, εκτός από το γεγονός ότι αυτή η απόφαση μου φαίνεται λογική”, συμπλήρωσε ο ίδιος. “Η Εύα Καϊλή βγαίνει από την φυλακή με ψηλά το κεφάλι και με αξιοπρέπεια, δεν ομολόγησε αδικήματα που δεν έχει διαπράξει, θα αγωνιστεί για την αθωότητα της μέχρι τέλος”, δήλωσε ο δεύτερος δικηγόρος της κ. Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

 

AD(1024x768)
Μετάβαση στο περιεχόμενο